Čas přípravy
30 min
Počet porcí
12 porcí
Ingredience
4 koriandrové kořeny
2 stroužky česneku
10 kuliček bílého pepře
špetka soli
3 polévkové lžíce oleje
1 menší cibule, nadrobno nakrájená
115 g libového mletého vepřového masa
85 g krevet
0,5 šálku mletých pražených burských ořechů
1 čajová lžička palmového cukru
rybí omáčka dle chuti
2 kachní vejce nebo 3-4 slepičí.
Doporučená příloha
chilli omáčkaÚvodThajci používají při výrobě taštiček speciální pomůcku, kterou lze však nahradit cukrářským zdobítkem.PostupRozehřejte dvě polévkové lžíce oleje, přidejte prášek a vařte, až se z pánvičky line vůně. Přidejte cibuli a vařte doměkka. Pak přidejte vepřové maso a krevety a za stálého míchání vařte, než je maso hotové.Promíchejte a nechte vařit, dokud se směs nezačne lepit. Pak pánev odstavte, směs vyklopte do mísy a odložte pro pozdější použití.Jakmile budou vajíčka ztuhlá, opatrně vyjměte vzniklou síťku z pánve. celý postup opakujte, dokud se nespotřebují všechna vejce.
Každou síťku položte na pracovní plochu, navrch položte několik koriandrových listů a na ně lžíci nádivky. Pak přehněte okraje síťky, aby vznikla úhledná taštička. Hotové taštičky naaranžujte na tác a ozdobte čerstvými koriandrovými listy, natí z jarní cubulky a chilli papričkami.
Vidličkou si v misce rozšlehejte vajíčka. Zbylým olejem potřete teflonovou pánev a rozehřejte. S pomocí speciální formičky nebo jiného vhodného zařízení (dle vaší fantazie) nalijte vejce na pánvičku tak, aby utvořila jakousi síťku v rozměrech cca 12,5×12,5 cm.
Přidejte burské oříšky, palmový cukr, sůl a rybí omáčku podle chuti.
V hmoždíři rozetřete na prášek koriandrové kořeny spolu s česnekem, bílým pepřem a solí.
Čínská kuchyně – vydal Svojtka
Kachní vejce bývají k dostání v kvalitních prodejnách asijských potravin, můžeme si je objednat i přímo u chovatelů nebo místo nich použít klasická slepičí vejce.