Potřebujete na 2 porce :
300 g bílého rybího filé
300 g čerstvého špenátu
2 kachní vejce
citronová šťáva z 1/2 citronu
450 g brambor
100 g smetany
1 lžíce olivového oleje
pepř
sůl
Postup:
Zapečené filé se špenátem je výborný oběd nebo večeře. Z rybího masa, špenátu a brambor snadno a rychle připravíme voňavé a velmi chutné jídlo v jedné zapékací misce.
Spaříme špenátové listy horkou vodou. Brambory oloupeme a vhodíme do vařící vody, přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut. Pak slijeme vodu a brambory rozmačkáme.
Ze spařeného špenátu slijeme přebytečnou vodu. Do zapékací misky rozprostřeme špenát, zalijeme ho rozšlehanými vejci, osolíme a opepříme. Pak na špenát naskládáme filé nakrájené na kousky. Zalijeme smetanou, pokapeme citronovou šťávou a rovnoměrně navrch rozprostřeme rozmačkané brambory. Vše pokapeme olivovým olejem.
Misku vložíme do trouby předehřáté na 220 stupňů a pečeme asi 25 minut, až je povrch zlatavý a křupavý.